Pro et contra

Danas se održala ,,Parada ponosa".Neki to doživljavaju kao sramotu Srbije, neki kao test spremnosti Srbije da postane moderno društvo, neki se kriju iza lažnog licemernog ubeđenja da svoj blagonaklon odnos prema navedenim grupacijama pravdaju  pozivanjem na nebulozne floskule tipa: “Održavanje gej parade jeste jedan od uslova za ulazak u Evropsku uniju”, neki su revoltirani, neki su srećno dočekali svoj dan....no, bilo kako bilo, ravnodušnih nema.

Usvojili smo prošle godine Zakon protiv diskriminacije, kako bismo stvorili uslove za ukidanje viza za zemlje EU.
(Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta (čl. 21); Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite (čl. 23); Ljudski život je neprikosnoven (čl. 24); Fizički i psihički integritet je nepovrediv (čl. 25); Zabranjeno je i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti (čl. 49) i Mirno okupljanje građana je slobodno (čl. 54).

Lično, poštujem svaku stavku tog zakona, nikada nisam bila pristalica nasilja, verujem da je čovek čovek i ako neka razlika mora da postoji među ljudima, onda je to SAMO razlikovanje čoveka od nečoveka.Ali....

....ali lično mi je poprilično muka od ovog licemernog društva, koje se zgražava nad svim i svačim, ali samo ispred televizora, na trač partiji u komšiluku ili u kancelariji.LGBT populacija je danas, svima nama OSTALIMA, dala veliku lekciju, a to je da se, ako nam nešto smeta, ako smo nezadovoljni, ako mislimo da su nam neka prava ugrožena, ne smemo boriti iz fotelje, skriveni iza lažne udobnosti i sigurnosti, gazeći sopstveni ponos i dostojanstvo ne zeleći da pređemo prag svog komfora.Ne dopuštam za pravo ljudima da se žale i stoje u mestu.Moramo se boriti protiv zla, nedaća, nepravdi...boriti se za svoja prava, jer ako se ne borimo, NEMAMO prava da se bunimo.Sami onda uvodimo zlo u svoj dom.

Ovo je, za početak, moja borba protiv ,,Parade ponosa".Ne treba mi lakrdija da gledam kako mi neka grupa ljudi propagira svoje devijantne sklonosti. Nemam ništa protiv da žive svoj život, da imaju sva prava, da rade svoj posao, da ne budu žrtve nasilja, nemam ništa protiv da nam budu prijatelji, kolege, komšije....ali, IMAM VEOMA PROTIV  da šetaju i propagiraju svoje neprirodno naopake orijentacije.Još više sam ogorčena na one koji su se danas suprotstavljali drugačijem mišljenju kamenicama, tučom i ruiniranjem grada.Takvi su gore zlo  po ovo društvo od onih koji su samo drugačije sexualne orijentacije. Da zlo bude veće, zastrašuju nas famoznom EU.Sve ovo deluje kao potreba da se uvlačimo Evropi u stilu ,,Nastavniče, vidite šta ja umem", a trebalo bi da ima totalno drugačiji smisao i poruku, a to je da razvijamo svest o ravnopravnosti.Baš me boli BIPPPPPP šta će Evropa da kaže.Živim i radim u skladu sa moralnim, porodičnim i religioznim vrednostima, a ne zarad toga šta će BIPPPPPP Evropa da misli.

Slušam kako u vestima kažu da je Britanska agencija Rojters napomenula u izveštaju da "tradicionalno konzervativna balkanska društva teško prihvataju homoseksualnost"...O Bože, znači li to da u tim osvešćenim zemljama, kad roditelj sazna da mu je dete naklonjeno istom polu jednostavno samo kaže,,Ako sine, ako..."   
Šta prave od nas? Divljake?

Volela bih da se ugledamo na neke civilizovane  napredne zemlje po odnosu prema radu, standardu, nekorumpiranom društvu, lepoti i lakoći življenja a ne po tome da li smo spremni za Paradu LGBT populacije...Izgleda da smo mi u onoj priči ,,Zna li vam mama da ste narkoman?"gde nas niko ne pita jesmo li ili nismo, već samo da između dva zla uvek biramo manje.


Share/Bookmark